Дома > Вести > Вести од индустријата

Вовед во пакување и торба за пазарење

2023-08-31

Aпакување  и торба за купувањее материјал за пакување кој се користи за складирање, транспорт и изложување на различни производи. Тие обично се направени од пластика, хартија, ткаенина или метални материјали и можат да имаат различни форми, големини и структури во зависност од потребите.

Видовите напакување и торба за пазарењевклучуваат обични пластични кеси, PE кеси, OPP кеси, кеси со патент, вреќи со висечки дупки, вакуум кеси и композитни кеси. Во малопродажниот и комерцијалниот сектор, овие кеси се широко користени, на пример за пакување храна, лекови, облека, електроника и други мали стоки.

Како што се зголемува еколошката свест, одржливопакување и торба за пазарењеисто така станува се попопуларна, а овие кеси се направени со користење на обновливи или биоразградливи материјали. На пример, хартиените кеси и кесите со пченкарен скроб играат важна улога во одржливото пакување.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept